Kruh od kokos brašna

LCHF kruh ima manje od 2g UH na jednu šnitu!

Ovo je najjednostavniji recept za kruh koji sam do sada pravila. Zazirala sam od kruhova u koje ide puno jaja, ne zato što izbjegavam jaja već zato što su nam poprilično puno zastupljena u jelovniku pa nisam htjela da mi kruh bude jajast.

No ovaj recept sam morala isprobati i jako sam zadovoljna. Djeca su ga odmah isprobala sa maslacem od kikirikija, ja sa ABC sirom. Mekan je i postojan i može se fino kombinirati u sendvič ili tost, čak dosta jednostavnije nego zaobljene LEPINJE OD BADEMA ili BUBLICE.

U originalnom receptu navodi se soda bikarbona, no moguće je koristiti i prašak za pecivo. Umjesto kokos ulja može i običan maslac, a cijenom je daleko povoljniji od kokos ulja. U slučaju kada sam koristila maslac kruh mi se nije ovoliko dignuo kao u originalnoj verziji, ali zadržava i dalje fini okus.

Recept

Ukupno UH: 27g
Broj serviranja: 14
UH/komadu: 2

Sastojci

 • 1/2 šalice cca 80g-120g kokos brašna
 • 1/2 šalice otopljenog djevičanskog kokos ulja ili maslaca - 80g
 • 6 jaja
 • 1/4 žličice soli
 • 1/4 žličice sode ili praška za pecivo

Postupak

 1. Zagrijte pećnicu na 175°C.
 2. U posudu sa mikserom stavite prvo brašno, zatim sol i sodu. Smjesi polako dodajte ulje pa jedno po jedno jaje. Jaja nije potrebno prije dodavanja smjesi umutiti.
 3. Smjesu izliti kalup za kruh, peći 40-50 minuta.

Bilješke

Recept je preuzet sa portala Dietdoctor.com! Smjesa treba biti gustoće između smjese za LC palačinke što je rijetko, i smjese za LC vafle što je gušća smjesa. Ovisi koliko su velika jaja toliko stavite kokos brašna. Ja sam u ovom receptu imala nešto manja jaja i 80g kokos brašna je bilo dovoljno. Ako vam se čini prerijetka smjesa dodajte još brašna, ostavite par minuta da odstoji da onda vidite gustoću. U originalnom receptu je 120ml brašna.

Ocjena

3.6 (14 Glasova)

Sažetak

Ocjena

Isprobajte još recepata!

2 komentara

 • comment-avatar
  Nikolina 9. siječnja 2018. (16:13)

  Mogu li se staviti prvo jaja pa onda brasno? Dio brasna mi je zapeo za dno multipraktika..ii tijesto mi nije kao gusta smjesa za vafle nego vise kao tijesto,nije se bas povezalo

  • comment-avatar
   Mirta 9. siječnja 2018. (16:18)

   Bitno je da se sve dobro poveže, ako je pregusto onda dodajte još vode. Ako je pregusto tako će onda biti i kruh dosta nabijen. To što vam se zaljepilo na dno samo sa žlicom pokupite i pomiješajte.