Kruh od kokos brašna

LCHF kruh ima manje od 2g UH na jednu šnitu!

Ovo je najjednostavniji recept za kruh koji sam do sada pravila. Zazirala sam od kruhova u koje ide puno jaja, ne zato što izbjegavam jaja već zato što su nam poprilično puno zastupljena u jelovniku pa nisam htjela da mi kruh bude jajast.

No ovaj recept sam morala isprobati i jako sam zadovoljna. Djeca su ga odmah isprobala sa maslacem od kikirikija, ja sa ABC sirom. Mekan je i postojan i može se fino kombinirati u sendvič ili tost, čak dosta jednostavnije nego zaobljene LEPINJE OD BADEMA ili BUBLICE.

U originalnom receptu navodi se soda bikarbona, no moguće je koristiti i prašak za pecivo. Umjesto kokos ulja može i običan maslac, a cijenom je daleko povoljniji od kokos ulja. U slučaju kada sam koristila maslac kruh mi se nije ovoliko dignuo kao u originalnoj verziji, ali zadržava i dalje fini okus.

Recept

Ukupno UH: 27g
Broj serviranja: 14
UH/komadu: 2

Sastojci

  • 1/2 šalice cca 80g-120g kokos brašna
  • 1/2 šalice otopljenog djevičanskog kokos ulja ili maslaca - 80g
  • 6 jaja
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 žličice sode ili praška za pecivo

Postupak

  1. Zagrijte pećnicu na 175°C.
  2. U posudu sa mikserom stavite prvo brašno, zatim sol i sodu. Smjesi polako dodajte ulje pa jedno po jedno jaje. Jaja nije potrebno prije dodavanja smjesi umutiti.
  3. Smjesu izliti kalup za kruh, peći 40-50 minuta.

Bilješke

Recept je preuzet sa portala Dietdoctor.com! Smjesa treba biti gustoće između smjese za LC palačinke što je rijetko, i smjese za LC vafle što je gušća smjesa. Ovisi koliko su velika jaja toliko stavite kokos brašna. Ja sam u ovom receptu imala nešto manja jaja i 80g kokos brašna je bilo dovoljno. Ako vam se čini prerijetka smjesa dodajte još brašna, ostavite par minuta da odstoji da onda vidite gustoću. U originalnom receptu je 120ml brašna.

Ocjena

4.8 (8 Glasova)

Sažetak

Ocjena

Isprobajte još recepata!

Nema komentara