Član Europskog parlamenta poručuje britanskoj premijerki: Ignorirajte službene prehrambene smjernice!

Zastupnik europskog parlamenta poziva na promjenu

Nathan Gill jest član europskog parlamenta koji je napisao otvoreno pismo svojoj premijerki Theresi May (koja je ujedno i osoba oboljela od dijabetesa tipa1). U pismu je poziva na hitno preispitivanje prehrambenih smjernica za regulaciju dijabetesa koje već desetlječima promiču namirnice sa malim udjelom masnoće i visokim udjelom ugljikohidrata kao osnovu prehrane.

Nathan Gill je 2012 g. obolio od dijabetesa tipa 1. Odbio je sljediti službene smjernice za prehranu dijabetičara te je poslušao savjet poznatog  kardiologa Dr. Aseem Malhotre te započeo sa LCHF prehranom. Bio je vrlo iznenađen dramatičnim promjenama svog zdravlja, a ujedno je smanjio potrebu za inzulinom za čak 50%.

Zahvaljujući poboljšanju zdravlja ignoriranjem službenih vladinih smjernica o prehrani za regulaciju dijabetesa, za koje za koje N. Gill smatra da se ne temelje na nezavisnoj znanosti, pozvao je premijerku Theresu May da učini isto.

Otvoreno pismo

Evo najzanimljivijih dijelova otvorenog pisma kojim se poziva na promjenu prehrambenih smjernica kao temelja za borbu protiv dijabetesa, pretilosti i srčanih oboljenja!

“Regulatori, akademske institucije, dobrotvorne organizacije i organizacije koje imaju odgovornost prema pacijentima trebaju pokazati najviše standarde transparentnosti i znanstvenog integriteta, umjesto da se dogovaraju s velikim farmaceutskim tvrtkama, industrijom hrane i pića o podjeli financijske dobiti, a sve na tešku štetu javnog zdravlja. Kao britanski državljanin, dijabetičar i kao političar, ovo je potpuno neprihvatljivo.

 “Suočavamo se s krizom stanovništva preopterećenog ljekovima. U Velikoj Britaniji, gotovo polovica svih odraslih osoba uzima najmanje jedan lijek na recept .70% onih starijih od 75 godina koristi najmanje tri lijeka Procjenjuje se da su propisani lijekovi treći najčešći uzrok smrti nakon bolesti srca i raka. Uz kontinuiranu krizu financiranja u NHS-u (National Health Service ), budućnost našeg javnog zdravlja nužno će morati pomaknuti pažnju sa lijekova na promjenu životnog stila kao prvu liniju intervencije. Ako bi svi pacijenti s dijabetesom slijedili preporuke Dr. Malhotra smanjila bi se njihova ovisnost o inzulinu za više od 50 posto “, a to bi uštedilo NHS stotine milijuna funti”.

CEO portala diabetes.co.uk iznosi sljedeći podatak

“Preko 30.000 ljudi s dijabetesom tipa 1 pridružilo se programu Low Carb prehrane od njezina pokretanja 2015. godine. To je vrlo slično Pioppi dijeti dr Aseema Malhotre. Više od 10% britanskih dijabetičara tipa 1 su članovi tog programa, te ukazuju na potrebu odgovarajućeg obrazovanja i podrške. Njihovi rezultati pokazuju smanjenje ovisnosti o inzulinu do 80%, poboljšava svjesnost o stanju hipo i heperglikemije, smanjenje prijema u bolnicu i veću  kontrolu glukoze u krvi”

 

Mi već svjedočimo ovo napisano za dijabetes i LCHF prehranu! Bliži li se napokon vrijeme promjene?

Više detalja možete pročitati na sljedećim linkovima:

No Comments