Kanadski liječnici i LCHF

Malim koracima, ali kreće se


Gotovo 200 liječnika i zdravstvenih djelatnika u Kanadi potpisalo je otvoreno pismo svojoj vladi pozivajući na hitnu, radikalnu reformu smjernica prehrane koja će uključiti low-carb dijetu.
Posljednjih 40 godina učestalost bolesti koje se mogu povezati sa prehranom kao što su pretilost, dijabetes i bolesti srca, naglo se povećala. Liječnici su također zabrinuti zbog oštrih povećanja dječje pretilosti i rasta stope dijabetesa.

Smatraju da prehrana sa malo masti povećava rizike za srčana oboljenja. Traže da se prehrambene smjernice sastavljaju bez utjecaja prehrambene i farmaceutske industrije. Žele smjernice koje će promicati low-carb dijetu kao barem jedan siguran i učinkovit način intervencije za osobe koje se bore sa pretilosti, dijabetesom i bolestima srca.

Više pročitajte u članku

http://foodmed.net/…/in-praise-of-low-carb-canadian-doctor…/

Ocjena


Warning: A non-numeric value encountered in /var/sites/t/typeoneprincess.com/public_html/wp-content/themes/enoki/inc/templates/components/template_post_component_ratings.php on line 59

User Rating

0 (0 Votes)

Summary

Score

1 Comment

  • dr. Bernstein - revolucija dijabetičke prehrane i samokontrole - NaInzulinu.com 14. siječnja 2017. (21:54)

    […] Nedavna hardvardska otkrića krivotvorenih znanstvenih radova u kojima je prehrambena industrija uz pomoć potplaćenih znanstvenika, težište nezdrave hrane prebacila sa šećera na masnoće, će također doprinijeti promijeni duboko ukorijenjenih stavova i predrasuda. Kao grupa, najnapredniji su vjerojatno kanadski liječnici kojih je čak dvije stotine potpisalo vrlo naprednu inicijativu, čije detalje možete pročitati OVDJE […]